placeholder

Taxatie bedrijfspand

Uw bedrijfspand laten taxeren

Bij de aankoop van een bedrijfspand en het aanvragen van een zakelijke hypotheek, heeft u meestal een taxatierapport nodig. Aan de hand van het taxatierapport beoordeelt de bank of zij de hypotheek kunnen verstrekken.

U kunt een taxatie ook gebruiken voor:

  • Het wijzigen van uw bestaande hypotheek;
  • Belastingzaken; zoals successierechten bij een nalatenschap of verweer WOZ-aanslag;
  • Financiële afwikkeling scheiding.

De taxatiekosten voor de aankoop van een bedrijfspand zijn fiscaal aftrekbaar.

 

NWWI Taxatie

Het uitvoeren van een professionele en zorgvuldige taxatie is een vakgebied op zich, niet een klus die een bedrijfsmakelaar er 'even' bij doet. Bij Bedrijfsmakelaar Van Uffelen wordt het dan ook beschouwd als een bijzondere discipline, uitgevoerd door een deskundige en gecertificeerde taxateurs met jarenlange ervaring en kennis van de lokale markt. Van Uffelen Bedrijfsmakelaars zorgt voor deskundige, goed onderbouwde, duidelijke en tevens verzorgde taxatierapporten. 

Wij kunnen iedere taxatie voor u verzorgen. Bedrijfsmakelaar Van Uffelen is namelijk een gecertificeerd en beëdigd Register Makelaar-Taxateur (RMT). We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), het Nederlandse Woning Waarde Instituut (NWWI) en geregistreerd bij VastgoedCert. En ook prettig voor u: alle banken, financierings- en verzekeringsmaatschappijen accepteren onze taxatierapporten. 

TMI taxatie bedrijfspand

Bedrijfsmakelaar Van Uffelen taxeert volgens de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed© van het ­Taxatie Management Instituut (TMI© methode). Deze nieuwe norm maakt taxaties in commercieel vastgoed inzichtelijk, vergelijkbaar en kwalitatief toetsbaar. Financiële instellingen waarderen de TMI-taxatie hoger dan een gewone taxatie en stellen deze ook steeds vaker verplicht.

Een TMI rapport geeft u inzicht in de huidige waarde en de waardeontwikkeling in de toekomst. Daarnaast biedt een TMI taxatie u de garantie dat het rapport goed is onderbouwd en voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard in de markt.

Snelle en kundige taxatie

Wij begrijpen dat u snel inzicht wil hebben in de waarde van uw bedrijfspand. Daarom kunnen wij, in overleg, een taxatie voor u uitwerken binnen een week.

placeholder
placeholder

Neem contact met ons op

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? De koffie staat klaar! Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar voor het plannen van een adviesgesprek, het inplannen van een taxatie afspraak en al uw andere vragen.

Funda

Wij worden beoordeeld met een 9!